Tämän oppaan avulla opit tekemään Google My Business markkinointia OIKEIN

Google antaa paikalliselle yrittäjälle mahdollisuuden kilpailla tasapuolisesti paikallisissa hakutuloksissa suurten ketjujen kanssa🔥 

Tämän oppaan avulla pääset kärkisijoille oikealla näkyvään Googlen THREE PACKIIN (Google 3 Pack). Kolmen kärki saa 50 % asiakkaiden yhteydenotoista.

Testaa kuinka monentena yrityksesi näkyy
Kirjoita Googlen hakuun yrityksesi [PÄÄPALVELU + KAUPUNKISI].

Jos et tule esille kolmen parhaan joukkoon, niin tästä oppaasta on sinulle rahanarvoista hyötyä. 

Tervetuloa paikallishakujen GEEPELI maailmaan!

Geepeli Kari paikallishaun ja Google My Business asioiden apumies

Kysy koska vaan apua
Kari Nieminen - 0400 125 160
Paikallishaun apumies ja Google My Business konsultti

INTRO OPPAASEEN

Tämän oppaan avulla opit luomaan Google My Business-tilin ja ottamaan siitä kaiken tehon irti, jotta voisit dominoida yrityksellesi tärkeitä hakusanoja omalla paikkakunnallasi.

Haluamme auttaa sinua eteenpäin ja pyrimme vastaamaan useimpiin mielessä oleviin kysymyksiin jo etukäteen. Jos et löydä vastausta oppaastamme, niin ota yhteyttä meihin niin ratkaistaan ongelmasi yhdessä.

MIKÄ ON PAIKALLISHAKU?

Paikalliselle yrittäjälle erinonainen näkyvyys Googlen hakupalveluissa on menestyksen avain. Tutkimuksissa tulee esille että kaikissa Googlessa tehdyistä hauista 46% koskee paikallisia tuotteita ja palveluita. 

Tämän oppaan avulla saat parannat hakukonenäkyvyyttäsi niin että saat leijonan osan paikallisista hauista. 

Miten paikalliset ja orgaaniset hakutulokset eroavat toisistaan?

Paikalliset ja orgaaniset hakutulokset ovat eri asia.

Paikalliset hakutulokset näkyvät heti kartan jälkeen kolmen ryppäässä - kuvan punainen laatikko

Niiden jälkeen näkyy vasta orgaaniset hakutulokset - kuvan vihreä laatikko

Paikalliset yritykset joilla on Google My Business-tili voivat näkyä punaisen kehikon sisällä kun potentiaalinen asiakas kirjoittaa hakukenttään esim.  [putkimies helsinki].

Vihreän laatikon sisällä olevat hakutulokset ovat valtakunnallisia hakutuloksia eli orgaanisia hakutuloksia.

Molemmissa hakutulos-tyypeissä on kova kilpailu eikä sinne ole helppo päästä.  

Tulen opettamaan sinulle kaiken mitä olet aina halunnut tietää paikallisesta hakukonenäkyvyydestä, mutta et ole osannut tai uskaltanut kysyä … aloitetaan kuitenkin vastaamalla yleisimmin aiheesta tehtyihin kysymyksiin. 

Googlen paikallishaun ja orgaanisen haun vertailu Geepelissä

Mikä on Google My Business?

Google My Business on Googlen hakutuloksissa kotia pitävä yritystietohakemisto. Se antaa paikallisille yrityksille mahdollisuuden näkyä Googlen paikallisissa hakutuloksissa sekä Googlen kartoilla. 

Google My Business - tilin sisällä pystyt hallinoimaan mitä tietoja Google yrityksestäsi hakutuloksissa näyttää.

Jokaisen yrittäjän tulee hyödyntää Googlen hakemistoa pitämällä Google My Business-tilin tiedot kattavina ja ajantasaisina. Antamiesi tietojen avulla Google näyttää yritystäsi monissa hakutuloksissa kuten Googlen tietopaneelissa, paikallisissa hakunostoissa sekä Googlen kartalla. 

Katsotaan näitä kaikkia erikseen.

Yrityksen tietopaneeli eli “Knowledge Panel”

Kun hakija kirjoittaa Googleen yrityksen nimen kuvassa oikealla oleva tietolaatikko ilmestyy hakutulosten viereen - mobiililla se ilmestyy vähän aikaa selattuasi. 

Laatikkoa kutsutaan tietopaneeliksi, koska se näyttää yrityksen tärkeimmät tiedot kuten osoitteen, aukioloajat, puhelinnumeron, kotisivun osoitteen, ajo-ohjeet ja muuta tärkeää toimialakohtaista tietoa.

Google My Business tietopaneeli eli knowledge panel - loistava keino vallata suurempi ala hakutuloksissa | Geepeli ohjeet
Google 3 pack eli paikallishaun kolmen rypäs on elintärkeä paikalliselle yrittäjälle | Geepeli opas

Googlen paikalliset hakutulokset eli “Local pack tai 3 pack”

Kun hakija tekee toimialasi hakusanalla esimerkiksi [putkimies helsinki] haun, Google näyttää kolme ensimmäistä paikallishaun tulosta heti kartan alapuolella. 

Hakutulokset neljännestä sijasta eteenpäin löytyvät näytä kaikki - painikkeen takaa.

Googlen Maps eli Google karttahaku

Googlen karttahaun avulla ihmiset löytävät ajo-ohjeet yritykseesi sekä auttaa heitä löytämään yrityksiä ja niiden eri toimipaikkoja omalta paikkakunnaltaan.

Googlen karttahaku on linkitetty Google My Business-tiliin.


Google Maps eli Googlen karttahakuun pääsemiseksi tarvitset Google My Business yritysprofiilin |Geepeli ohjeet

MIKSI GOOGLE MY BUSINESS?

Yrityksen omistajan kannattaa olla tietoinen monista hyödyistä joita Google My Business - tilin luominen ja ylläpito yritykselle tuo. 

Se auttaa yritystä tavoittamaan alueeltaan uusia asiakkaita, se kasvattaa yrityksen kokonaisnäkyvyyttä Googlen hakutuloksissa sekä varmistaa että asiakkaat löytävät ajantasaiset yhteystiedot, aukioloajat ja reittiohjeet välittömästi haun yhteydessä. 

Ihmiset näkevät perustietojen lisäksi myös kuvia yrityksen tiloista, mitä palveluita ja tuotteita yrityksessä tarjotaan sekä aikaisempien asiakkaiden antamia arvosteluja sekä paljon muuta. 

Näyt hakutuloksissa, joissa et ilman My Business-tiliä näy

Ilman aktiivista Google My Business - tiliä yrityksesi ei näy hakutuloksissa Googlen kartalla eikä paikallisissa hakutuloksissa.  

Yrityksen tietopaneeli voi olla puutteellisesti täytetty tai se voi sisältää täysin vääriä tietoja. Googlen ohjeistukseen kuuluu että kuka tahansa voi muokata vahvistamattoman yritysprofiilin tietoja ja rajusti kilpailulla toimialla kilpailijasi on voinut nimettomästi täyttää sinne harhaanjohtavaa tietoa. Lue lisää google my business - tilin vahvistamisesta

Google panostaa voimakkaasti paikallisiin hakutuloksiin ja nämä tietopaneelin muodossa olevat brändätyt hakutulokset koukuttavat tiedon hakijaa tutkimaan tarkemmin mitä sinulla on tarjottavaa. 

Kuten aikaisemmin juteltiin, niin kaikista Googlessa tehtävistä hauista 46%:ssa hakija etsii tietoa paikallisista palveluista, eli sinun ei kannata menettää tätä asiakaskuntaa. 

Mahdollisuus kerätä, näyttää ja vastata arvosteluihin

93% kuluttajista kertoo katsovansa arvostelut, ennen kuin he edes harkitsevat luopumistaan rahoistaan ja 78% luottaa arvosteluihin yhtä paljon kuin ystävänsä suositteluun. 

Tää tarkoittaa että arvostelut ovat yritykselle selkeästi kriittinen menestystekijä. Google My Business - tilin avulla voit kerätä ja näyttää asiakkaillesi tekemäsi hyvän työn sosiaalisen todisteen avulla. Meidän ostopäätökseen vaikuttaa todella paljon, jos joku muu kertoo saaneensa hyvä tuotteen tai erinomaista palvelua. 

Hakijat yhä enenemissä määrin etsivät todisteita siitä että heidän harkitsemansa yritys ansaitsee heidän asiakkuutensa ja siksi netissä olevat positiiviset arvostelut ovat yrityksen tärkein työkalu vaikuttaa asiakkaan ostopäätökseen vuonna 2021. 

Arvostelujen suuri määrä ja viiden tähden tähtiluokitus saa hakutuloksissa huomiota, ja markkinointistrategia jossa kannustetaan asiakkaita antamaan arvosteluja saamastaan palvelusta tai tuotteesta toimii erinomaisesti uusien asiakkaiden hankinnassa.

Ilman hyviä Google arvosteluja asiakas valitsee kilpailijan jolla on enemmän ja paremmat arvostelut | Geepeli opas

Hyvät arvostelut parantaa hakusijoituksia ja helpottaa ihmisten yhteydenottoja

Monissa tutkimuksissa on havaittu että arvostelujen määrä ja laatu  vaikuttavat hakusijoituksiin niin paljon että ilman niitä on vaikea voittaa kilpailijoita, joilla on arvosteluja paljon enemmän kuin sinulla.

Google arvostelut vaikuttaa ostopäätökseen Geepeli opas
Kokemuksia Geepelin palvelusta - Geepeli opas
Google my business kokemuksia Geepelin koulutuksesta

ILMAISTA NÄKYVYYTTÄ SIELLÄ MISSÄ ASIAKKAAT SHOPPAILEE

Google My Business tilin käyttäminen ei maksa mitään ja tilin luominenkin täysin on maksuton prosessi. Sinun ei tarvitse muuta kuin luoda tili, täyttää tiedot, vahvistaa omistajuutesi ja aloittaa tietojen aktiivinen hallinnointi. Tilin voi luoda vaikka heti. Lue lisää kenelle tili on tarkoitettu Googlen guidelines. 

Vertaakseni Googlen Business - tiliä muihin markkinointityökaluihin, joissa ilmaisen version lisäksi on tarjolla maksullisia vaihtoehtoja. Googlen tili on siitä erilainen että kaikilla on heti samat työkalut käytettävissään eikä eri käyttäjätasoja ole. Google haluaa antaa kaikille samat mahdollisuudet kilpailla asiakkaista paikallisilla markkinoilla olit sitten pieni paikallinen yritys tai kansainvälinen ketjuyritys. Googlen paikallishaussa pienautokorjaamo voi päihittää näkyvyydessä Motonetin korjaamon.

Miten Google My Business yritystili luodaan?

Google My Business tilin luominen ja perustietojen täyttäminen on melko yksinkertainen tehtävä eikä siihen kuluu paljon aikaa, 10 minuuttia pitäisi riittää. Siinä on kuitenkin omat niksinsä, joten seuraa oppaassa olevia ohjeita tarkkaan, jotta teet tilin heti kerralla OIKEIN ja vältät ylimääräistä työtä. 

Googlen ohjekirja antaa tarkat ohjeet siihen mitä sinne saa täyttää ja mikä luokitellaan spämmiksi. 

Seuraamalla tarkkaan GEEPELI oppaan ohjeita tilin luominen syntyy helposti ja OIKEIN

LUKU 1: OTA GOOGLE MY BUSINESS KÄYTTÖÖN

Mihin tarvitset Googlen yritysprofiilia ja miten se luodaan?

Google My Business-tilin avulla pääset hallinnoimaan mitä tietoja Google näyttää yrityksestäsi paikallississa hakutuloksissa ja Google Mapsissa. Yrityksen profiilista asiakas löytää puhelinnumeron, käyntiosoitteen, ajo-ohjeet, nettisivun osoitteen, valokuvia yrityksestä, arvostelut sekä paljon muuta tärkeää tietoa. Yritystäsi ei löydä Googlen Mapsista tai paikallishausta ilman yritystiliä, joten tili on käytännössä MUST HAVE paikallisille yrityksille.

Aloita tästä:

LUKU 2: LISÄÄ HAKUKONENÄKYVYYTTÄ GOOGLE MY BUSINESS - TILIN AVULLA

Miksi Google My Business-tili pitää optimoida?

Kolmesta ensimmäisestä paikasta on kova kilpailu, sillä 50% hakutulosten klikkauksista menee kärkikolmikolle ja optimoinnin avulla parannat mahdollisuuksia olla yksi heistä.

Aloita tilin optimointi:

LUKU 3: LISÄÄ NÄKYVYYTTÄ VALOKUVIEN JA VIDEOIDEN AVULLA

Valokuvat vaivattomin ja nopein tapa kasvattaa näkyvyyttä Googlen paikallishaussa

60% ostaneista asiakkaista kertoo ensin valokuvien kiinnittäneen heidän huomionsa ja sitten vasta tekstit. Ihmiset ovat Googlessa ikkunaostoksilla ja pysähtyvät nähdessään ostoaikomustaan vastaavan kuvan

Ota valokuvia ja lisää niitä säännöllisesti tilille:

LUKU 4: KLIKKAUSPROSENTTI KASVAA GOOGLEN ARVOSTELUJEN AVULLA

Ylivoimaisesti tärkein hakusijoitukseen ja ostopäätökseen vaikuttava tekijä

Monet yritykset edelleen arastelevat arvostelujen pyytämistä peläten huonoja arvosteluja. Ehkä ei kannattaisi sillä tutkimuksen mukaan 93% kuluttajista lukee arvostelut ennen kuin edes harkitsevat luopumistaan rahoistaan ja 78% luottaa nimellä annettuihin arvosteluihin yhtä paljon kuin ystävän sanaa. Arvostelujen lukumäärä ja tähtiluokitus on Googlen tärkein yksittäinen hakusijoitukseen vaikuttava tekijä.

Pyydä heti tänään arvostelut tyytyväiseltä asiakkaalta:

LUKU 5: GOOGLE MY BUSINESS POSTAUKSET ELI JULKAISUT

Yrityksesi tärkeitä hakusanoja sisältävät postaukset lisäävät yritysprofiilin näkyvyyttä ja kiinnostavuutta

Googlen postaukset ovat kuin ilmaisia mainoksia Googlen hakutulosten yhteydessä. Voit mainostaa tuotteita, palveluita, yrityksesi brändiä, tapahtumia...mitä vaan ostoaikeissa olevia asiakkaita kiinnostaa. Googlen tilastoista näkee että tasaisesti tehtävät postaukset nostavat yritysprofiilisi ihan uudelle tasolla.

Tee ensimmäinen postaus tänään:

LUKU 6: Google My Business VERKKOSIVUSTO

Keino parantaa sijoitusta hakutuloksissa, vaikka sinulla olisikin jo kotisivut...lue miten

Mitä kattavammin esittelet yritystäsi Googlen yritysprofiilissa, sitä useimmilla hakusanoilla Google osaa tuloksissa yritystäsi näyttää. Verkkosivustolla on kaksi eri käyttötarkoitusta riippuen siitä onko yrityksellä jo kotisivut vai ei. Molemmat vaikuttavat isosti hakusijoitukseen. 

Hyödynnä verkkosivusto jo tänään:

LUKU 7: ONGELMANRATKAISUPALSTA eli FAQ

Onko kysymyksiä...We Got You Covered!

Näkyvyys paikallisisssa hakutuloksissa (Googlen 3 pack) on kriittinen menestystekijä yritykselle, joka tarjoaa tuotteita tai palveluita paikallisesti. 

Tutustu artikkeleiden avulla, millä tavalla voit hyödyntää Google My Business- tiliä markkinointiponnisteluissasi.

Etkö tiedä mistä aloittaisit?