.st0{fill:#FFFFFF;}

Google My Business – Google yritysprofiili on ilmainen keino hankkia paikallista liikennettä 

 21 lokakuun, 2023

By  Kari Tapio Nieminen

Sisällys

Mikä on Google Yritysprofiili (ent. Google My Business)

Googlen yritysprofiilin avulla voit lisätä asiakasyhteydenottojen määrää suoraan Googlen hakutuloksista ilman että asiakkaan täytyy mennä yrityksesi kotisivulle. Tämä on monelle paikalliselle yritykselle taloudellisesti merkittävä maksuton markkinointikanava. 

Tarjoa yhteystiedot ja aukioloajat suoraan Google-haussa

Niin vanhat kuin uudetkin asiakkaat voivat välittömästi nähdä yhteystietosi ja aukioloaikasi suoraan yrityksesi profiilista, ja voivat tehdä päätöksen tulla käymään yrityksessäsi saman tien.

Anna asiakkaille selkeät ohjeet Google Maps kartan ja reittiohjeiden avulla

Google Mapsin avulla asiakkaasi saavat kätevät ajo-ohjeet suoraan yrityksesi ovelle. Varmista, että yrityksesi sijainti ja muut tärkeät tiedot ovat aina ajan tasalla! On hyödyllistä ottaa yrityksesi ulkopuolelta valokuva, jotta asiakkaat voivat heti tunnistaa liikekiinteistösi ulkonäön sen nähdessään. 

Lisää kuvia yrityksen sisätiloista ja henkilökunnasta asiakkaita varten

Näyttävät kuvat tekee yrityksestäsi kiinnostavan ja saavat potentiaalisen asiakkaan valitsemaan yrityksesi verrattuna kilpailijaasi verkossa.

Arvostelut erottavat sinut kilpailijoista

Kun asiakkaasi jättävät positiivisia arvioita, se lisää yrityksesi luotettavuutta. Vastaamalla arvosteluihin voit myös näyttää, että arvostat asiakkaitasi ja otat palautteen vastaan.

Herätä kohderyhmäsi kiinnostus ajankohtaisilla tapahtumilla ja uutisilla

Hyödynnä yritysprofiiliasi julkaisemalla kuvia, videoita ja uutisia. Tämä ei ainoastaan kiinnitä asiakkaiden huomiota, vaan ohjaa heidät suoraan verkkosivuillesi tai esimerkiksi katsomaan Youtubeen uusinta asiakascase videota tai palveluesittelyä.

Hallinnoi yritystietojasi helposti yhdessä paikassa

Google yritysprofiili kokoaa yhteen paikkaan kaikki yrityksesi tiedot: karttapalvelusta löytyvät sijaintitiedot, yhteystiedot, aukioloajat, asiakasarvostelut, julkaisut ja paljon muuta. Tämän ansiosta tiedon päivittäminen ja hallinnointi on tehokasta ja sujuvaa.

Miltä Google yritysprofiili näyttää Google haussa?

Seuraavassa kuvassa oikealla on “laatikko”, joka näyttää Google My Business -palveluun laittamani tiedot. Jos en olisi laittanut itse noita tietoja, siinä saattaisi tilalla olla jotakin ihan muuta, tai sitten ei “laatikkoa” ollenkaan. Jos joku nyt hakee Googlesta yritykseni nimellä, hän näkee hakutulosten vieressä myös nämä kaikki yksityiskohtaiset tiedot kuvineen.

Työpöytäversiossa My Business näyttää tältä

Puhelimessa My Business näyttää tältä

Näin otat käyttöön Google My Business-palvelun

1. Siirry Google Yritysprofiilin luontisivulle ja erotu Googlessa maksuttoman yritysprofiilin avulla

Erotu Googlessa maksuttoman yritysprofiilin avulla - askel 1 Google yritysprofiilin luonnissa Geepeli auttaa

2. Kirjaudu Google-tilillesi tai luo uusi tili

Kirjaudu Gmailiin Google yritysprofiilia tehtäessä askel 2 Geepeli auttaa
 • Jos sinulla ei ole vielä Google-tiliä, sinun tulee ensin luoda sellainen

3. Etsi yritystäsi – tavoita ihmiset esimerkiksi Google haussa tai mapsissa

Tavoita ihmiset esimerkiksi Google haussa tai mapsissa askel 3 GMB profiilin tekeminen Geepeli
 • Syötä yrityksesi nimi hakukenttään.

4. Valitse yritystyyppi – verkkokauppa, kivijalkakauppa tai palveluyritys

Tavoita ihmiset esimerkiksi Google haussa tai mapsissa askel 3 GMB profiilin tekeminen Geepeli
 • Tässä kohtaa pääset valitsemaan yrityksesi tyypin.

4. Lisää toimiala

Lisää toimiala Askel 5 Google yritysprofiilin perustaminen Geepeli
 • Etsi listasta täsmälleen yrityksesi toimiala. Lue erillisestä artikkelista ohjeet toimialan valintaan.

5. Kirjoita yrityksen osoitetiedot

Kirjoita yrityksen osoitetiedot Askel 6 Google yritysprofiilin perustaminen Geepeli
 • Jos yritystäsi ei löytynyt, valitse “Lisää yrityksesi Googleen” ja syötä yrityksen osoitetiedot

6. Mitä yhteystietoja haluat näyttää asiakkaille?

Mitä yhteystietoja haluat näyttää asiakkaille Askel 7 Google yritysprofiilin perustaminen Geepeli
 • Tässä kohtaa kirjoitetaan yrityksen puhelinnumero ja nettisivun osoite

7. Lisää yrityksesi kartalle

Lisää yrityksesi kartalle Askel 8 Google yritysprofiilin perustaminen Geepeli

8. Yritystietosi on nyt vahvistettu

Yritystietosi on nyt vahvistettu Askel 9 Google yritysprofiilin perustaminen Geepeli
 • Voit vastata arvosteluihin, laittaa chatin päälle ja paljon muuta

9. Lisää aukioloajat

Lisää aukioloajat askel 10 Google yritysprofiilin perustaminen Geepeli
 • Lisää aukioloajat. Muista laittaa todelliset aukioloajat. Se on tärkeää asiakastyytyväisyyden kannalta.

10. Lisää viestit

Lisää viestit Askel 11 Google yritysprofiilin perustaminen Geepeli
 • Chat ominaisuuden avulla asiakkaat voivat lähettää sinulle viestiä suoraan Googlesta.

11. Lisää yrityksen kuvaus

Lisää yrityksen kuvaus Askel 12 Google yritysprofiilin perustaminen Geepeli
 • Kirjoita kuvaukseen täsmällisesti kaikki palvelut, missä alueilla palvelet ja mikä erottaa sinut muista.

12. Lisää kuvia yrityksestäsi, henkilökunnasta, julkisivu ja palveluista sekä tietysti logo

Lisää kuvia yrityksestäsi henkilökunnasta julkisivu ja palveluista Askel 13 Google yritysprofiilin perustaminen Geepeli
 • Kuvia kannattaa päivittää jatkuvasti. Asiakkaat katsovat niitä todella paljon. Niiden avulla he saavat käsityksen yrityksesi laadusta ja tarjonnasta.

13. Melkein valmista – muokkauksesi tulevat näkyviin kun olet saanut todennuksen

Muokkauksesi tulevat näkyviin kun olet saanut todennuksen Askel 14 Google yritysprofiilin perustaminen Geepeli
 • Valitse, haluatko näyttää yrityksesi sijainnin Mapsissa. Jos valitset “kyllä”, sinun pitää myöhemmin vahvistaa sijainti.

13. Google lähettää todennuskoodin usein sähköpostilla

 • Useimmissa tapauksissa Google lähettää postikortin yrityksesi fyysiseen osoitteeseen varmistuskoodilla. Google voi myös hyväksyä tilisi suoraan sähköpostin avulla.

13. Tilin tietojen optimointi ja ylläpito

 1. Kuvien lisäys: Laadukkaat, ajantasaiset kuvat toimipaikasta ja palveluista. Näiden avulla tiedon hakija ja Google ymmärtävät palvelusi paremmin ja hakutulokset paranevat.
 2. Toimialaluokituksen päivitys: Valitsemalla oikean ja tarkimman toimialaluokituksen varmistetaan, että yritys näkyy juuri niissä hakutuloksissa, joissa potentiaaliset asiakkaat etsivät palveluitasi. Oikea luokitus on yksi merkittävimmistä tekijöistä paikallisessa hakunäkyvyydessä.
 3. Yhteystietojen päivitys: Ajantasaiset ja tarkat yhteystiedot, kuten puhelinnumero, osoite ja sähköposti, vähentävät asiakkaan epävarmuutta. Kun tiedot ovat kunnossa, asiakas luottaa enemmän palveluusi ja konversioaste nousee.
 4. Google-arvostelujen hallinta: Säännöllinen palautteen seuraaminen ja vastaaminen arvosteluihin osoittaa, että arvostat asiakkaitasi. Myönteiset arvostelut lisäävät luottamusta ja parantavat sijoitusta hakutuloksissa.
 5. Palveluiden kuvaus: Tarkka ja kattava kuvaus yrityksen palveluista auttaa Googlea ymmärtämään toimintasi laajuuden. Tämä voi johtaa parempaan näkyvyyteen laajemmalla hakusana-alueella.
 6. Aukioloaikojen päivitys: Varmistamalla, että aukioloajat ovat aina ajantasaiset, vähennät asiakkaiden epätietoisuutta ja pettymyksiä. Hakijat arvostavat tätä ja se voi lisätä käyntejä toimipaikkaasi.
 7. Tapahtumien ja tarjousten lisäys: Säännöllinen päivitys erikoistarjouksista, tapahtumista tai uusista palveluista pitää profiilisi ajantasaisena ja kiinnostavana. Tämä voi lisätä klikkausprosenttia ja johtaa suurempaan asiakasvirtaan.
 8. Linkkien optimointi: Varmistamalla, että profiilissa olevat linkit ovat ajantasaiset ja johtavat niihin tarkoitettuun paikkoihin. Muista myös lisätä jokaiseen postaukseen linkki vastaavalle palvelusivulle kotisivuillesi.

Miksi Google My Business -tiliä kannattaa hyödyntää?

Google My Business -yritysprofiili tarjoaa yrityksille paitsi näkyvyyden Google-haussa ja Mapsissa, myös mahdollisuuden kuroa umpeen etäisyyttä potentiaalisten asiakkaiden kanssa jo ennen kuin he ovat tehneet ostopäätöksen.

1. Houkutteleva ensivaikutelma: Ensivaikutelma on usein ratkaiseva. Kun yritysprofiilisi tarjoaa selkeän ja ammattimaisen kuvan palveluistasi, asiakas saa positiivisen käsityksen heti ensikosketuksella.

2. Ole aina löydettävissä: Yritysprofiilin avulla voit varmistaa, että asiakkaat löytävät ajantasaiset tietosi nopeasti – olivatpa he sitten matkapuhelimen, tabletin tai tietokoneen ääressä.

3. Yhden klikkauksen yhteydenotot: Potentiaalisen asiakkaan on mahdollista ottaa sinuun yhteyttä hetkessä, olipa kyseessä sitten puhelu, ajo-ohjeiden pyytäminen tai verkkosivuillesi siirtyminen.

4. Vahvista uskottavuutesi: Arvostelut ovat nykypäivänä digitaalista valuuttaa. Positiiviset palautteet ja aktiivinen vuorovaikutus asiakkaiden kanssa kasvattavat yrityksesi luotettavuutta ja tekevät sinusta luotettavan valinnan asiakkaan silmissä.

5. Helpota asiakkaan päätöksentekoa: Tarjoamalla kaikki tarvittavat tiedot yhdessä paikassa, esim. aukioloajat, palvelut ja tarjoukset, asiakas voi tehdä nopeita ja informoituja päätöksiä.

6. Keskity ydinliiketoimintaasi: Yritysprofiilin helppokäyttöinen hallintapaneeli mahdollistaa tietojen päivityksen nopeasti ja vaivattomasti, jolloin voit keskittyä ydinliiketoimintaasi.

7. Vahvista paikallista näkyvyyttäsi: Yritysprofiilin avulla voit tavoittaa paikalliset asiakkaat tehokkaammin, ja käyttämällä sijaintipohjaisia kampanjoita, voit houkutella heitä kivijalkaliikkeesi tai tapahtumiisi.

8. Hyödynnä analytiikkaa: Yritysprofiilin analytiikkatiedot antavat arvokasta tietoa siitä, miten asiakkaat löytävät sinut ja miten he toimivat profiilissasi. Käytä näitä oivalluksia hyväksesi markkinointistrategioissasi.

Yhteenvetona, Google My Business -yritysprofiili ei ole pelkästään väline parempaan näkyvyyteen, vaan strateginen työkalu, joka luo sillan yrityksesi ja asiakkaidesi välille, mahdollistaen vahvemman ja kestävämmän suhteen.

BONUS: Salainen ase – postausten avulla voit lisätä profiilin aktiivisuutta, jonka Google palkitsee paremmalla näkyvyydellä

Kun päivität yritysprofiiliasi Googlessa säännöllisesti uusilla postauksilla, myös Google huomioi sen. Aktiivinen profiili kertoo Googlen algoritmeille, että yrityksesi on aktiivinen ja ajan tasalla, mikä voi parantaa sijoitustasi hakutuloksissa. Kuvat ja videot tekevät postauksistasi houkuttelevampia, ja ne voivat saada asiakkaat klikkaamaan profiiliisi entistä useammin. Eli, kun panostat aktiiviseen päivittämiseen ja lisäät houkuttelevia kuvia postauksiisi, Google saattaa palkita sinut korostetulla näkyvyydellä.

Johtopäätös

Yksinkertaisesti tiivistettynä: maksimiinsa täytetystä yritysprofiilista Googlessa on valtavasti etua. Myös pienemmät yritykset voivat kasvattaa näkyvyyttään ja asiakaskuntaansa tämän työkalun avulla. Kuva kertoo tunnetusti enemmän kuin tuhat sanaa, ja yritysprofiilin visuaalisuus tekee siitä entistä houkuttelevamman potentiaalisille asiakkaille. Kun yrityksesi näkyy paremmin Googlessa, se houkuttelee enemmän asiakkaita ja lisää myyntiä. Lisäksi, aktiivisuus yritysprofiilin kautta ja säännöllinen päivitys voivat parantaa sijoitustasi hakutuloksissa. Google palkitsee aktiivisia yrityksiä paremmalla näkyvyydellä, joten on ehdottomasti yrityksen etu pitää profiili ajantasalla.

Kari Tapio Nieminen


Terve👋

Olen SEO Kari Nieminen markkinointikonsultti ja SEO-ekspertti. Kirjoitin artikkelin sinua varten. Jos en osannut vastata kaikkiin kysymyksiisi tyhjentävästi, niin olisi mahtavaa jos jättäisit kysymyksesi sähköpostiini kari@seokarinieminen.com. Vastaan sinulle ASAP. Jos taas sinulla on heti ongelma, jota et saanut ratkaistua niin voit varata myös maksuttoman konsultaation, jossa ratkaisemme ongelmasi👌

Ystävällisin terveisin Kari

Your Signature

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}